HONG KONG JUNLIN PACKAGING CO., LIMITED

Новини

Защо ръкавелите се връщат
Време за освобождаване: 2020-07-28 15:46:43  Хитове: 7

Обикновено, мъжете притежават два вида копчета за ръкавели: изключително формални двойки (обикновено кръгове или правоъгълници, в стерлингово сребро или злато, които са били предадени от бащите си или дядовци) и по-придирчиви, които са били дадени като подаръци, които стилистично управляват гамата от маските на Дарт Вейдър или тухлите на Лего до сетове, гравирани с " I& Gadoc3539;По-скоро ще играя голф " или " Плешив 2635;39;n& задимен 3539; секси. "

Не е изненадващо, че повечето мъже ги пазят.   boutons de manchette Това е, което французите наричат декоративни закопчалки за ръкавели, когато са се появили през 17-ти век, заровени в чекмеджетата на скрина.

В действителност, дори модерните контета; тези безупречно облечени господа, които старателно си връзват ризите с джобните си квадрати –82O211; рядко включват копчета за ръкавели в тоалетните си тези дни.

И кой може да ги вини?Смешни и прекалено елегантни двойки (да не говорим за страха да изглеждат като сводник от 70-те или, по-лошо, Доналд Тръмп) настрана, минаха години, дори десетилетия, откакто повечето стилове на копчета за ръкавели изглеждат модерни.

Това ще се промени.

Наскоро назначените дизайнери и творчески директори на Hardy Amies, Brioni и Ermenegildo Zegni вдъхнаха нов живот на тези марки. 3539; класически мъже& 353533;39;носят дрехи от пролетната 2014, които правят джентълменските детайли като нашийници, баровете и копчетата за ръкавели да изглеждат модерни.В противоположния край на мъжете& CONOP35;39.S-моден спектър, авангардни дизайнери като Хеди Слиман от Сейнт Лоран и Сара Бъртън от Александър МакКуин сега продават тънки смокинги с френски маншети (Бъртън& 3539;те се продават с остри копчета за ръкавели).

Според лондонския бижутер Робърт Татеосян, известен още като Краля на Къфличките, пазарът е готов да излети. " В началото на 90-те, ако беше влязъл в магазин за дрехи или дрехи, никога нямаше да срещнеш отдел за копчета за ръкавели, " Бившият инвестиционен банкер Мерил Линч каза по време на неотдавнашна спирка в Торонто, за да разкрие новия си магазин в "Хари Розен" в търговския център "Йоркдейл". " Много мъже са спрели да носят вратовръзки, но все пак искат да изглеждат полирани, когато носят костюм.Как се прави това?Свършваш с външния си вид с чифт копчета за ръкавели. "

За хората, които са нови в осквернените маншети, Татеози предлага чифт от Зен Гардън Скуеърс, които продават за 150 и са вдъхновени от моделите, образувани в ръчно гребания пясък на японската градина.

За напреднал вкус (и по-дълбоки джобове) копчетата за ръкавели от колекцията му Редки Стоунс са друга възможност.Тези ръчно изработени, един от моделите на Subsport8211; един вид парчета варират в цената от 150 до 16,200 и имат скъпоценни и полускъпоценни камъни, като черни диаманти, бразилски пирит, барокови перли от Южните морета и турмалин, много останали в естественото състояние, в което са открити.

Китките от редките камъни определено правят смело изявление, но за да не изглежда прекалено показно, Татеосян препоръчва да ги носят с френски маншети, които са& 3535;39;т твърде плътни, което води до това, че само няколко сантиметра маншет мушкат от под сако& Sano 3535; ръкави.

" Копчетата за ръкавели са тази малка подробност, която показва определен нюх. " казва Hooman Majd, ирански 8211; американски журналист, който също управлява влиятелните мъже& CONC3539;s-стил блог House of Majd. " Въпреки, че вече не са подходящи за всекидневни бизнес облекла, винаги са имали място с добре облечения мъж. " декларира, че Мейд, който спасява баща си&ා39; емайл-и-златен чифт за събития с черни вратовръзки, предпочита прости копринени възли за по-небрежно износване, защото " те&ා са евтини, са във всеки цвят и don& oban35; 39;t включват метални детектори. "

И докато мъжете могат да& 25; 39;т се объркат, следвайки примера на подобни икони като Кари Грант и Фред Астер, които Мадж казва " Носеше копчета за ръкавели и ги носеше добре. " Понякога е& 25;;е добра идея да се възприеме по-скоро индивидуалистичен, по-малко класически подход за поставяне на финалните щрихи върху облеклото. " Приятелят ми Уейн Масър носи кламери като копчета за ръкавели.Сега как и 253;39; това за стил ли е? "


предишен: Как да носите копч...

Следващия: 10 Новини за бижута...